
Fruitige ijslolly’s
Een waterijsje is de ideale verfrissing op een broeierig hete zomerdag. Voor ouders betekent dit plakkerige handjes en snoeten, maar vooral blije gezichten. De waterijsjes die je in de winkel koopt zitten vaak boordevol toegevoegde suikers en kleurstoffen. Gelukkig maak je makkelijk zelf een gezonde variant met vers fruit. Dit is bovendien een leuke activiteit om samen met je kleine of grote boefjes te doen. Het moeilijkste is wachten tot ze eindelijk klaar zijn.
Elk waterijsje begint met een vormpje. Die vind je in verschillende vormen en materialen. Vermijd best de exemplaren in harde plastic en ga voor een 100% siliconen vormpje. Die mogen in de vaatwasser en de ijsjes komen er makkelijker uit.
Het recept voor waterijsjes met fruit is simpel: alles kan en alles mag! Je kan echt niets mis doen dus experimenteer naar hartenlust met verschillende soorten fruit, bessen, vloeistoffen en zoetstoffen.
Klein fruit en bessen en kan je perfect in hun geheel tot ijsje verwerken. Groter fruit snij je in stukken, of je zet er de mixer even in voor een egale puree.

Als vloeistof heb je de keuze uit verschillende fruitsappen, al dan niet vers geperst, yoghurt of kokoswater. Yoghurt zorgt voor een romige smaak en textuur. Kokoswater is heerlijk verfrissend en zorgt voor een exotische toets. Een geutje citroen- of limoensap zorgt voor balans. Heb je zuur fruit of sap gebruikt gebruikt? Dan kan je eventueel zoeten met honing of agavesiroop.
Is je mix klaar, geproefd en goedgekeurd? Giet het dan in de vormpjes en zet een nacht in de koelkast. Willen de ijsjes niet uit hun vorm? Hou ze dan een halve minuut onder stromend warm water en ze floepen er vanzelf uit. Smakelijk!